Nettsider nå i dag kommer i mange ulike fasonger og med mange ulike funksjoner. I tillegg til selve designet og etableringen av nettsiden, kan man også få profesjonell hjelp med innhold, SEO (søkemotoroptimalisering), teknisk support og lignende. Før du bestemmer deg for å kjøpe en nettside, bør du først finne ut hva slags nettside du er ute etter.

Kontaktside, magasin, blogg, nettbutikk: Som sagt finnes det mange ulike nettsider nå i dag. Hva skal din nettside gjøre på markedet? Skal den opplyse og informere om bedriften din? Skal du vise frem noe kreativt arbeid, eller skal du selge produkter? Slike spørsmål er er viktige for å definere hvordan sluttproduktet skal se ut. For eksempel vil en nettbutikk se helt annerledes ut enn et nettmagasin. Teknisk vil også løsningen være annerledes.

Statiske nettsider: For deg som vil ha noe enkelt

Du ønsker å kjøpe en nettside, men er usikker på hvilke funksjoner du trenger. Alt dette avhenger nemlig av hva nettsiden skal brukes til.

Mange firmaer har kun behov for en statisk hjemmeside. Det vil si at innholdet aldri eller sjeldent endrer seg. Slike hjemmesider brukes gjerne for å informere kunder og andre. Ting som telefonnummer, adresser, kontaktpersoner og opplysninger om produktene inkluderes ofte. Fordelen med en slik nettside er at den er enkel å sette opp, enkel å drifte og vil dermed også koste mindre enn andre og mer dynamiske nettsider. En av ulempene er at en publiseringsløsning normalt ikke følger med. Dermed kan man ikke endre eksisterende innhold, eller publisere nytt innhold.

Magasin eller blogg: For deg som har noe å formidle

Er du skrivefør og har lyst å dele nyheter, skriverier, bilder eller noe annet med omverdenen? Da trenger du en publiseringsløsning. Dette er en funksjon som gjør det enkelt å publisere både tekst og bilder. Enkelte trenger opplæring i dette, men mange lærer seg publiseringsløsningen på egenhånd. Designmessig vil som regel forsiden være preget av en slags oversikt over de siste sakene på nettsiden. Dette avhenger naturligvis av hvorvidt man vil ha et magasinaktig eller mer blogglignende uttrykk.

Nettbutikk: For deg som skal selge produkter via nett

Dersom du skal selge produkter på nett, er du som regel avhengig av en nettbutikk. En slik løsning krever teknisk funksjonalitet av en art de andre type nettsidene ikke har. Blant annet skal man ha gode og velfungerende funksjoner for både bestilling og betaling. I tillegg er det naturligvis viktig at nettbutikken ellers er ryddig og har et appellerende design.

Andre tjenester som kan være aktuelle

De fleste nettsider i dag bruker som regel ulike programvarer. Disse programvarene må oppdateres med jevne mellomrom, slik at sikkerheten og den tekniske funksjonaliteten ivaretas. Dersom nettsiden blir hacket eller utsettes for noe lignende, kan nemlig alt innholdet forsvinne. Derfor er det mange som tilbyr ulike tekniske supportavtaler. Vi tilbyr selv dette. En slik løsning – en vedlikeholdsavtale – består av jevnlig backup av alt innhold, teknisk overvåkning av nettsiden – slik at vi kan respondere raskt på eventuelle brudd, samt jevnlig oppdatering av programvare. Med en slik løsning vil nettsiden fungere bra til enhver tid, og du vil være sikret mot ondsinnede angrep.

Vi leverer det meste

Våre tjenester inkluderer ulike typer nettsidedesign, inkludert alle de typene som er nevnt i denne artikkelen. I tillegg tilbyr vi en rekke tjenester tilknyttet innholdsproduksjon, søkemotoroptimalisering, design og lignende. Ta kontakt dersom du ønsker tilbud på en nettside eller har noen spørsmål.

Share This

Del gjerne

Del gjerne siden med dine venner