En nettside kan være moderne og flott, og bestå av proffe bilder og velskrevne tekster. Det hjelper imidlertid lite dersom det viser seg at ingen kunder eller besøkende finner nettsiden. I denne saken tar vi for oss viktigheten av søkemotoroptimalisering (SEO), som brukes for å gi nettsider bedre plasseringer i søkeresultatene.

Snekkertjenester.no – en usynlig nettside

La oss illustrere det hele med et eksempel. Ola Nordmann har nettopp startet et firma – Snekkertjenester AS – der han skal tilby ulike snekkertjenester i Grenlandsområdet. Han har også fått seg en ny nettside. I det samme området finnes det imidlertid andre bedrifter som konkurrerer om det samme markedet. Disse firmaene ønsker også å bli funnet på nett dersom noen søker etter “snekker Grenland” eller “snekker Skien” (en by i regionen).

Ola finner ut at nettsiden hans ikke engang vises på førstesiden i Google. Først på side 2 dukker nettsiden hans opp. Det er svært få eller ingen som blar seg forbi første resultatside. og derfor skjønner Ola at han må ta noen grep. Nettsiden hans er praktisk talt usynlig. Han vet lite om dette temaet, og tar derfor kontakt med oss i Telemark Web AS, som tilbyr tjenester relatert til SEO.

Synlighet gir suksess på nett

Først kan vi fortelle ham at alt innholdet på nettsiden må søkemotoroptimaliseres. Det er nemlig slik at søkemotorene (Google, Explorer og andre) rangerer nettsider basert hvor godt disse er søkemotoroptimalisert. En dårlig søkemotoroptimalisert nettside vil derfor havne langt bak i søkeresultatene. Vi finner ut hvilke relevante søkefraser som er mest aktuelle for Snekkertjenester AS. Muligens er det nettopp “snekker Grenland” og “snekker Skien” folk flest søker etter i dette området.

For å hjelpe Ola, prøver Telemark Web å oppfylle flest mulig av en rekke kriterier: Er søkefrasene brukt for lite, eller kanskje for mye? Er det for lite tekst på nettsiden ellers? Har eventuelle bilder blitt merket på en relevant måte? Finnes det noen andre nettsteder som har lenker til din nettside? Har du brukt for mange lenker selv, eller lenket til steder som ikke er relevante for søkefrasene? Vi hjelper Ola med dette, og hjelper ham også med innhold til nettsiden.

Det kan ta noen uker før endringer vises i søkemotorene, men etter en stund viser deg seg at Snekkertjenester AS vises på førstesiden i Google når man søker etter “snekker Grenland”. Tredjeplass, ikke verst. Ola merker forskjellen umiddelbart: Kunder ringer og sender e-post hver dag, i motsetning til tidligere, hvor han knapt hørte fra noen.

Få hjelp med SEO i dag

Som leseren har skjønt er SEO av stor betydning for alle som får en stor del av kundene sine fra nett. I Telemark WEB har vi lang erfaring med SEO, og har hjulpet flere type kunder med dette. Ta kontakt dersom du trenger hjelp med å søkemotoroptimalisere din nettside.

Share This

Del gjerne

Del gjerne siden med dine venner